Quantcast

Ποια εταιρεία ρεύματος είναι η πιο αξιόπιστη για σένα;

Μέσα από την έρευνα των τελευταίων χρόνων  φαίνεται ότι  πολλές εταιρείες ρεύματος υπόσχονται πάρα πολλά στους καταναλωτές. Είναι όμως τα πράγματα έτσι όπως τα φανταζόμαστε ή μπορεί να υπάρχουν κάποιες παγίδες που πρέπει να προσέξουμε πριν προχωρήσουμε σε καινούργιο συμβόλαιο με μία νέα εταιρεία ρεύματος. Η απορία είναι εύλογη για πολλούς καταναλωτές. Αρκετοί είναι αυτοί που παραμένουν σε ένα συμβόλαιο χωρίς να σκέφτονται αν υπάρχει κάτι καλύτερο οικονομικά για αυτούς. Προφανώς κάποιοι να μην έχουν ιδιαίτερο οικονομικό πρόβλημα για την επιβίωσή τους. Δεν μπορούμε όμως να αγνοήσουμε, ότι ένα μεγάλο ποσοστό οικογενειών που ζουν στα όρια της φτώχειας και το ρεύμα είναι ζωτικό για αυτούς. Πολλοί είναι οι κλάδοι που στηρίζονται σε αυτό το αγαθό που μέσα από την ακρίβεια των τελευταίων ετών έχουν χτυπήσει κόκκινο. Οι κυβερνήσεις προσπαθούν να στηρίξουν την οικονομία, με διάφορες επιδοτήσεις και να κρατήσουν τις τιμές όσο γίνεται πιο σταθερές. Αυτά όμως τα μέτρα δεν έχουνε ελαφρύνει πολύ τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Πώς λοιπόν εμείς θα πρέπει να βρούμε τρόπους προκειμένου να πληρώσουμε φθηνότερο ρεύμα.

Οι ενεργειακές επιδοτήσεις που δίνονται μέσα από το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, δίνουν τη δυνατότητα σε πολλά νοικοκυριά που δεν έχουν μεγάλο εισόδημα, να μπορέσουν να αλλάξουν τις παλιές ηλεκτρικές συσκευές που καταναλώνουν πολύ ρεύμα, σε καινούργιες πιο  οικονομικές. Παράλληλα τρέχουν πολλά προγράμματα για ανακαίνιση σπιτιών, με την αλλαγή κουφωμάτων και την κατασκευή θερμοπρόσοψεων. Μέσα από όλη αυτή την ενεργειακή λαίλαπα προσφορών και επιδοτήσεων, πολλά νοικοκυριά βρήκαν μία έξοδο για να μπορέσουν να κάνουν κάτι καλύτερο και να μειώσουν δραστικά την ενεργειακή κατανάλωση του σπιτιού. Αρκεί όμως αυτό;

Σίγουρα η ενεργειακή αναβάθμιση μιας οικίας δεν είναι το μόνο πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς για να εξασφαλίσει μικρή Κατανάλωση ρεύματος. Πρέπει τα ενεργειακό φορτίο  που καταναλώνετε εδώ και χρόνια να μπορέσετε να τα μειώσετε σε τέτοιο βαθμό ώστε να μπορέσετε να δείτε μία σημαντική αλλαγή στο τιμολόγιο ρεύματος. Οι φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις κάνει στην κατοικία του. Τα περισσότερα σπίτια  εκμεταλλευόμενα τις διαφορές επιδοτήσεις έχουν στήσει το δικό τους δίκτυο ενέργειας εξοικονομώντας ημερησίως δύο με τρεις κιλοβατώρες σε ρεύμα. Αυτή η κατανάλωση μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μικρού νοικοκυριού ή μιας μικρής εξοχικής κατοικίας. Σίγουρα Οι ενεργειακές ανάγκες μιας επιχείρησης είναι αυξημένες και δεν μπορούν να καλυφθούν απλά με μία μικρή δαπάνη σε φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες μικρής ισχύος. Εκεί χρειάζεται κάτι παραπάνω. Σίγουρα η επένδυση δεν θα πρέπει να ξεπερνά, τα δύο με τρία χιλιάρικα, γιατί θα είναι ασύμφορη και ίσως να μη μας συμφέρει τόσο. Όλα αυτά πρέπει να σχεδιαστούν πάνω στη δικιά μας ετήσια ενεργειακή κατανάλωση.

Έχοντας λοιπόν σκεφτεί και προχωρήσει σε κάποιες δραστικές αλλαγές μπορούμε να σκεφτούμε την αλλαγή παρόχου ρεύματος ως μία πλέον διασκεδαστική εργασία. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη σωστή έρευνα και κατανάλωση που χρειαζόμαστε Θα μπορέσουμε να βρούμε ένα αρκετά φτηνό τιμολόγιο που δεν θα μας φαίνεται εφιάλτης. Μπορούμε να εμπιστευτούμε τις διάφορες εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε αυτόν τον τομέα και δίνοντάς τους τα κατάλληλα στοιχεία και δεδομένα που θα μας ζητήσουν. Μέσα απο αυτή την απλή διαδικασία, πού μπορούμε να την κάνουμε ηλεκτρονικά σε πέντε βήματα, θα μπορέσουμε να έχουμε μία πληθώρα προσφορών με σκοπό να επιλέξω την πιο οικονομική. Σήμερα οι εταιρείες παρέχουν απλά και εύκολα εργαλεία στη χρήση προκειμένου οι καταναλωτές να βρουν γρήγορα αυτό που επιθυμούν, αποφεύγοντας παράλληλα και τις παγίδες που επιφυλάσσουν οι κρυφές χρεώσεις και οι λάθος εκτιμήσεις στις τιμές του ρεύματος και των υπολοίπων χρεώσεων.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.