Quantcast

Πορευόμαστε τον “δρόμο της απώλειας”….

Έχω την εντύπωση ότι  συνηθίσαμε να πορευόμαστε τον “δρόμο της απώλειας” στην Αιτωλοακαρνανία, τον οποίο μας έχουν επιβάλει  οι εκάστοτε κυβερνήσεις , τείνοντας να καταστεί πλέον θέσφατο στις ζωές μας. Και αντί να αγωνιζόμαστε προκειμένου να αντιστρέψουμε το σημερινό ζοφερό κλίμα, αδιαφορούμε, πουλάμε δήθεν τσαμπουκά και το σίγουρο δεν καταλήγουμε σε ένα σχέδιο, να το παλέψουμε μέχρι να καταφέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα!

Ενδεικτικό παράδειγμα ως προς το τελευταίο, το Πανεπιστήμιο ή αν θέλετε τα Πανεπιστημιακά τμήματα. .

Η απόφαση που έχει παρθεί προβλέπει την λειτουργία Γεωπονικής Σχολής – μετά από αναδιάρθρωση – η οποία  θα διαθέτει τα εξής 4 Τμήματα: Αλιείας και Υδατοκαλλιεργειών (με έδρα το Μεσολόγγι), Γεωπονίας (με έδρα το Μεσολόγγι), Επιστήμης και Τεχνολογίας Τροφίμων (με έδρα το Αγρίνιο) και Αειφορικής Γεωργίας ή Διαχείρισης Αγροτικών Πόρων & Περιβάλλοντος (με έδρα το Αγρίνιο).

Σε ότι αφορά  το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων έχει, θεωρητικά, δύο εναλλακτικές. Είτε την μεταφορά του στην έδρα της Σχολής και την μετατροπή του σε 4ετούς φοίτησης με ταυτόχρονη παραχώρηση όλης της υλικοτεχνικής του υποδομής στο Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων Αγρινίου, είτε να συνενωθεί με το Τμήμα Επιστήμης & Τεχνολογίας Τροφίμων και να δημιουργήσει ένα Τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τροφίμων μέσα σε αυτό.

Ιδιες εναλλακτικές υπάρχουν και για το Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Δηλαδή, την μεταφορά του στην έδρα της Σχολής στην Πάτρα ή να αποτελέσει τον πυρήνα του νέου Τμήματος της Γεωπονικής Σχολής στο Αγρίνιο, με αντικείμενο το Περιβάλλον και την Αειφορική Γεωργία.

Αυτή είναι λοιπόν η  απόφαση της Συγκλήτου η οποία εγκρίθηκε με ισχυρή πλειοψηφία …..όμως το ανησυχητικό δεν είναι αυτό , είναι πως κύκλοι του υπουργείου Παιδείας φαίνεται να την  εγκρίνουν.

Στην Ηλεία το έχουν πληροφορηθεί αυτό και δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια . Μάλιστα οι Δήμαρχοι Πύργου και Αμαλιάδας κ.κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και Γιάννης Λυμπέρης αντίστοιχα, είχαν συνάντηση μέχρι με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Γερμανό και έχουν ξεκινήσει να διαμορφώνουν ένα ισχυρό μέτωπο, απέναντι σε αποφάσεις που “βλάπτουν” όπως λένε την περιοχή τους.

«Το θέμα της παραμονής των Πανεπιστημιακών Τμημάτων στην Ηλεία, είναι καθαρά υπόθεση της κυβέρνησης. Αυτή αποφασίζει! Πρέπει να το ξέρουμε όλοι αυτό. . » επεσήμανε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Κάτω από αυτές τις  συνθήκες ήδη θα έπρεπε να έχει αλλάξει κάτι και στην Αιτωλ/νία, όμως  για να επιτευχθεί πρέπει πλέον να αντιμετωπιστεί από μία πιο διορατική οπτική, με επιλογές και συγκεκριμένους  στόχους.

Δυστυχώς όμως ούτε στον  κοινό στόχο δεν  έχουμε καταλήξει . Έχουμε χωριστεί σε “στρατόπεδα” και άλλοι μιλούν για  ενίσχυση των  τμημάτων,  για νέο Πανεπιστήμιο ή για  κάτι άλλο, οδηγώντας μας πάλι  στον “δρόμο της απώλειας” .

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.