Η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή συνεχίζεται μετά τις διαδοχικές δονήσεις μεγέθους 4,4 και 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, οι οποίες αναστάτωσαν τους κατοίκους.
Οι δύο ισχυρότερες δονήσεις εκδηλώθηκαν σε μεγάλο ρήγμα οριζόντιας ολίσθησης, το οποίο εκτείνεται από την περιοχή της Αμφιλοχίας έως το Μεσολόγγι, ενώ τις επόμενες ώρες καταγράφηκαν μικρότερου μεγέθους σεισμοί.
Ειδικότερα, την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν συνολικά έξι σεισμικές δονήσεις Βόρεια του Αιτωλικού , με τη μεγαλύτερη να φτάνει τους 2,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 11:37 της 9ης Σεπτεμβρίου σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 2 Ρίχτερ, με το επίκεντρο να εντοπίζεται 5 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας.
Η σεισμική δραστηριότητα συνεχίστηκε και σήμερα, Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου. Στις 08:18 καταγράφηκε νέα ασθενής δόνηση, μεγέθους 1,5 Ρίχτερ, με επίκεντρο 12 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Μενιδίου και εστιακό βάθος 30 χιλιομέτρων.
Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν και σε ποιον βαθμό η συγκεκριμένη δραστηριότητα μπορεί να συνδέεται με το ρήγμα του Οζερού, το οποίο, σύμφωνα με γεωλογικές αναφορές, εκτείνεται προς την περιοχή της Αμφιλοχίας.
Σε κάθε περίπτωση, μετά τις δύο δονήσεις των 4,4 και 4 Ρίχτερ, η περιοχή εξακολουθεί να παρουσιάζει μικρού μεγέθους σεισμική δραστηριότητα, η εξέλιξη της οποίας παρακολουθείται.









