Μερικές ημέρες μακριά από την πίεση της Αθήνας και των υπουργικών υποχρεώσεων απολαμβάνει στην Πάλαιρο ο Κυριάκος Πιερρακάκης, έχοντας επιλέξει την Αιτωλοακαρνανία για τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Ο υπουργός βρίσκεται στην περιοχή μαζί με τη σύζυγό του και τα τρία τους παιδιά, απολαμβάνοντας τον ήλιο, τη θάλασσα και – κυρίως – τα καταγάλανα νερά των δυτικών παραλίων. Για τη διαμονή του έχει επιλέξει την Πογωνιά, όπου φιλοξενείται σε κατοικία της Άννας Ροκοφύλλου.
Και αυτή τη φορά φαίνεται πως ο Πιερρακάκης έχει αποφασίσει να… κατεβάσει ταχύτητα. Μακριά από γραφεία, συσκέψεις και υπουργικές αποφάσεις, δείχνει να απολαμβάνει πραγματικά τις διακοπές του και να φορτίζει μπαταρίες, παίρνοντας μια απαραίτητη ανάσα από την έντονη πολιτική καθημερινότητα.
Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει στην Πάλαιρο για ακόμη μερικές ημέρες, συνεχίζοντας τις καλοκαιρινές του διακοπές.
Βέβαια, στην Αιτωλοακαρνανία τα νέα ταξιδεύουν γρήγορα…
Μόλις έγινε γνωστό ότι ο ισχυρός υπουργός βρίσκεται στην περιοχή, δεν ήταν λίγα τα πολιτικά πρόσωπα και μη που έσπευσαν να κάνουν την εμφάνισή τους, με ορισμένους να επιχειρούν – περισσότερο διερευνητικά και με χαλαρή διάθεση – να ανοίξουν κουβέντα για διάφορα ζητήματα.
Άλλωστε, όπως λέει και η γνωστή παραπολιτική λογική, οι υπουργοί μπορεί να κάνουν διακοπές, αλλά τα… πολιτικά πηγαδάκια δεν παίρνουν ποτέ άδεια!
Ο ίδιος πάντως φαίνεται να μην έχει καμία διάθεση να αφήσει την πολιτική να του χαλάσει την ξεκούραση. Θάλασσα, οικογένεια, χαλάρωση και όσο γίνεται λιγότερες συζητήσεις για υπουργεία.
Και καλά κάνει αφού οι υπουργοί του οικονομικού επιτελείου, με πρώτο τον Κυριάκο Πιερρακάκη, είναι οι «ριγμένοι» του υπουργικού συμβουλίου σε ό,τι αφορά στις καλοκαιρινές διακοπές. Θα απουσιάσουν λιγότερο απ’ όλους κι αυτό επειδή έχουν επιφορτιστεί με την προετοιμασία για τις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ. Το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταστίσει σαφές ότι γίνεται προσπάθεια να ανακοινωθεί ένα πλούσιο «καλάθι» και έτσι αναζητούνται όλα τα κονδύλια που μπορούν να διατεθούν.
Έτσι λοιπόν μετά από μια απαιτητική πολιτική περίοδο, πριν την ΔΕΘ ήταν αναγκαίες λίγες ημέρες πραγματικής ξεκούρασης
Η Πάλαιρος, πάντως, φαίνεται πως του ταιριάζει. Και αν κρίνουμε από τη διάθεση παραμονής του, μάλλον το έχει καταλάβει και ο ίδιος!









