Σε πολύ υψηλό επίπεδο κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία 4) βρίσκεται αύριο, Πέμπτη 13 Αυγούστου 2026, η Αιτωλοακαρνανία, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας περιλαμβάνεται στις περιοχές που τίθενται σε αυξημένη επιφυλακή, γεγονός που σημαίνει ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες και οι Δήμοι βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν πυρκαγιών.
Ο αυξημένος κίνδυνος στην Αιτωλοακαρνανία έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι υψηλές θερμοκρασίες, η ξηρασία και οι ενισχυμένοι άνεμοι δημιουργούν ιδιαίτερα ευνοϊκές συνθήκες για την ταχεία εξάπλωση μιας φωτιάς.
Αυξημένη προσοχή από τους πολίτες
Οι αρμόδιες αρχές καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά από αμέλεια.
Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται σε εργασίες που μπορούν να δημιουργήσουν σπινθήρες, ενώ υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση αγρών.
Σε περίπτωση που κάποιος αντιληφθεί πυρκαγιά, θα πρέπει να ειδοποιήσει άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο 199, δίνοντας όσο το δυνατόν ακριβέστερες πληροφορίες για το σημείο.
Η αυξημένη επιφυλακή αφορά το σύνολο της Αιτωλοακαρνανίας και οι αρμόδιες υπηρεσίες παραμένουν σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε περιστατικού.










