Αναστάτωση και έντονη ανησυχία έχει προκαλέσει στο Αγρίνιο καταγγελία πολίτη σχετικά με την ύπαρξη φόλας στην περιοχή του κέντρου της πόλης και συγκεκριμένα κοντά στον παλιό Εθνικό Οργανισμό Καπνού, δίπλα από γνωστό κατάστημα της περιοχής.
Σύμφωνα με την ανάρτηση που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σκυλάκι φέρεται να ήρθε σε επαφή με φυτό το οποίο περιείχε πιθανόν τοξική ή δηλητηριώδη ουσία. Ο ιδιοκτήτης του ζώου αναφέρει ότι το περιστατικό αντιμετωπίστηκε έγκαιρα χάρη στην άμεση μεταφορά του στον κτηνίατρο, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, η κτηνίατρος της περιοχής ανέφερε πως επρόκειτο για το τρίτο περιστατικό της ίδιας ημέρας που σχετιζόταν με πιθανή φόλα, γεγονός που εντείνει τις ανησυχίες των κατοίκων και των φιλόζωων της περιοχής.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για πιθανή χρήση ουσίας σε μορφή σπρέι ή φαρμάκου πάνω σε φυτά, κάτι που δυσκολεύει τον εντοπισμό της και αυξάνει τον κίνδυνο για τα κατοικίδια ζώα που συνηθίζουν να μυρίζουν ή να γλείφουν αντικείμενα κατά τη βόλτα τους.
Οι πολίτες καλούνται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια της βόλτας με τα κατοικίδιά τους, να αποφεύγουν την επαφή των ζώων με φυτά ή ύποπτα σημεία και να επικοινωνούν άμεσα με κτηνίατρο σε περίπτωση που παρατηρήσουν συμπτώματα δηλητηρίασης.
Παράλληλα, ζητείται από όσους κινούνται στην περιοχή να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να ενημερώνουν άμεσα τις αρμόδιες αρχές ή φιλοζωικές οργανώσεις σε περίπτωση που εντοπίσουν ύποπτες κινήσεις ή αντικείμενα.










