Quantcast

Τα 10 αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που αυξάνονται

Μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα – Πρόοδος – Προοπτική» που διοργανώνει το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων: «Η κοινωνία είδε στην πράξη την κολοσσιαία στήριξη που ξεπέρασε τα 50 δισ. και κράτησε όρθια την παραγωγή εν μέσω κρίσεων. Οι πολίτες βλέπουν το πλεόνασμα του δημόσιου πλούτου να επιστρέφει στο εισόδημά τους. Πρόκειται για τα αποτελέσματα της πολιτικής που πρεσβεύουμε. Η ανάπτυξη πρέπει να διευρύνει τον δημόσιο πλούτο, σε καλύτερες αμοιβές και μεγαλύτερη φροντίδα για τους ευάλωτους. Έχουμε αποδείξει έμπρακτα τη φροντίδα μας» είπε.

«Οι συνταξιούχοι πήραν μόνιμες αυξήσεις για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Οι ευάλωτοι συμπολίτες μας είδαν δίπλα τους την πολιτεία στις δύσκολες στιγμές ενώ η χώρα αντιμετώπιζε την πανδημία, την υβριδική επίθεση μεταναστών, την ενεργειακή κρίση και την επιθετική συμπεριφορά των γειτόνων της» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επεσήμανε πως «κληθήκαμε να κάνουμε δύσκολες επιλογές αλλά πιστεύω ότι τα αποτελέσματα».

Όσον αφορά στην ελληνική οικονομία, σημείωσε πως αναβαθμίστηκε 12 φορές και σχολίασε πως «εφόσον προκύψει σταθερή κυβέρνηση από τις εκλογές, η χώρα θα αποκτήσει την επενδυτική βαθμίδα και θα συνεχίσει την πορεία μείωσης του χρέους».

«Ο πληθωρισμός σήμερα στην Ελλάδα είναι στο 5,4%, αισθητά κάτω από το 7% του ευρωπαϊκού μέσου όρου. Η Ελλάδα εξέδωσε πετυχημένο πενταετές ομόλογο μία ημέρα μετά την προκήρυξη εκλογών, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η διεθνής κοινότητα εμπιστεύεται το παρόν και το μέλλον της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Είχαμε δεσμευτεί πως θα μειώσουμε τους φόρους και μειώσαμε πάνω από 50. Οι φορολογούμενοι πληρώνουν χαμηλότερο ΕΝΦΙΑ, φόρο εισοδήματος, είναι δωρεάν οι γονικές παροχές, έπεσε η φορολογία στις εταιρείες. Ακολουθήσαμε μία ευέλικτη και αναπτυξιακή φορολογική πολιτική χωρίς να απειληθεί η δημοσιονομική πειθαρχία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. «Η Ελλάδα προσελκύει επενδύσεις από όλο τον κόσμο και φιλοξενεί τεχνολογικούς κολοσσούς» είπε.

Κλείνοντας την ομιλία του ανέφερε πως από φέτος θα προχωρήσει η αύξηση των αναπηρικών επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ κατά 8%. «Είναι το τελευταίο αλλά συμβολικό μέτρο στήριξης αυτή της κυβέρνησης», είπε ο πρωθυπουργός.

Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη (από 58:40):

 

 

Τα 10 αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ που αυξάνονται

α) Επίδομα κίνησης

β) Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κ.λπ.

γ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία

δ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση

ε) Πρόγραμμα-οικονομικής-ενίσχυσης-παραπληγικών-τετραπληγικών-και-ακρωτηριασμένων-ανασφάλιστων-και-ασφαλισμένων-του-Δημοσίου

στ) Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή – δρεπανοκυτταρική – μικροδρεπανοκυτταρική κ.λπ.) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κ.λπ.), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS)

ζ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων

η) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης

θ) Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση

ι) Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.