Τα καταγάλανα νερά της Λευκάδας από το διάστημα (Συγκλονιστική φωτογραφία)

Το καλοκαίρι είναι και επίσημα εδώ και τα ελληνικά νησιά υποδέχονται ήδη επισκέπτες από όλον τον κόσμο. Φημίζονται άλλωστε για τα ειδυλλιακά τοπία και τα καταγάλανα νερά τους.

Με αφορμή την έναρξη του θερινού ηλιοστασίου στις 21 Ιουνίου, το climatebook από σήμερα και μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα παρουσιάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα δορυφορικές εικόνες από τις πιό γνωστές Ελληνικές Παραλίες και Νήσους.

Στην πρώτη δορυφορική των Ελληνικών Παραλιών – Νήσων παρουσιάζεται η Λευκάδα με την πασίγνωστη παραλία των Εγκρεμνών. Διακρίνεται η έντονη γαλάζια απόχρωση των νερών στις δυτικές ακτές της Λευκάδας, απότελεσμα της ανάδευσης λευκής ύλης λόγω των πρόσφατων βροχοπτώσεων.

Οι δορυφορικές φωτογραφίες είναι προϊόν του δορυφόρου Sentinel 2 του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus. Αντιστοιχούν στο φάσμα του φυσικού χρώματος με ανάλυση 10 μέτρων και παρουσιάζονται μετά από επεξεργασία από το climatebook.

Δείτε τη φωτογραφία από τη Λευκάδα

leukada

ieidisis.gr

Σχετικά Άρθρα

Πρώτη φορά ταξίδι στην Αίγυπτο

Πρώτη φορά ταξίδι στην Αίγυπτο

Πόσες φορές έχουμε αναρωτηθεί γιατί οι τουριστικές περιοχές στην Ελλάδα είναι τόσο ακριβείς για την τσέπη μας; Και πόσες φορές έχουμε...

                                                       
ADVERTISEMENT