Quantcast

θέλουμε ένα Δήμο Αγρινίου αντάξιο των προσδοκιών μας….

Του Χρήστου Μαρίφογλου 

Εμείς οι πολίτες του Δήμου Αγρινίου που θέλουμε να φτιάξουμε μια πόλη αντάξια των προσδοκιών μας . Αντάξια των απαιτήσεων της νέας γενιάς . Αντάξια των δυνατοτήτων που μας δίνουν τα φυσικά πλεονεκτήματα όπως η λίμνη Τριχωνίδα , ο Αχελώος ποταμός και τα μεγαλύτερα αποθέματα γλυκών νερών που έχει ο δήμος μας από κάθε άλλον δήμο στην πατρίδα μας .

Εμείς οι πολίτες του δήμου Αγρινίου που θέλουμε να σταματήσουμε την υποβάθμιση της πόλης μας υπογράφουμε αυτό το κείμενο.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συσπειρωθούν ενάντια στον αντιδημοκρατικό , αντισυνταγματικό νομο του πρώην υπουργού εσωτερικών της παρούσας κυβέρνησης που κατάργησε την δημοκρατία της πλειοψηφίας και πέρα από την διοίκηση των δήμων σε ισχνές μειοψηφίες μέσα από τις επιτροπές περιβάλλοντος και οικονομικών.

Αποτέλεσμα όλων αυτών να παίρνονται οι αποφάσεις ερήμην του δημοτικού συμβούλιου, ερήμην των πολιτών και της πλειοψηφίας . Χωρίς κανένας δήμαρχος να απολογείται για άστοχες ενέργειες και σοβαρές παραλείψεις .

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να απαιτήσουν:

1) Αναβάθμιση των δομών υγείας στο δήμο μας για να σταματήσουν να χάνονται συνάνθρωποι μας γιατί δεν υπάρχουν γιατροί , γιατί δεν υπάρχουν ΜΕΘ η δεν λειτουργούν σωστά με ευθύνη της κυβέρνησης .

2) Να λειτουργήσουν τα πανεπιστημιακά τμήματα που υπήρχαν στην πόλη μας και να γίνει ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ στο Αγρίνιο. Σχεδόν αυτόνομο πανεπιστήμιο από την Πάτρα .

3) Να συμβάλλει ο δήμος μας με προτάσεις , παρεμβάσεις αξιοποιώντας το επιστημονικό προσωπικό που διαθέτει στην στήριξη του αγροτικού εισοδήματος την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής διεκδικώντας αγωνιστικά μαζί με τους συνδημότες μας καλύτερες τιμές και επιδότηση καυσίμων και λιπασμάτων από την πολιτεία . Να πρωτοστατήσει ο Δήμος μας στην βιολογική καλλιέργεια και την κτηνοτροφία . με πρωτοβουλίες σε οικονομικό και επιστημονικό επίπεδο .

4) Να συνδεθεί επιτέλους η πόλη μας με την Ιόνια οδό . Να σταματήσουμε να είμαστε θεατές σε ένα αυτοκινητόδρομο που χαράχτηκε με ευθύνη των προηγούμενων δημάρχων και υπεύθυνων του ΤΕΕ μακριά από την πόλη μας .

5) Να αξιοποιήσουμε τα κλειστά ερειπωμένα κτίρια της πόλης μας . Το παλιό νοσοκομείο,  οι αποθήκες Παπαπέτρου , οι αποθήκες της Αγροτικής τράπεζας να μην έχουν την τύχη των αποθηκών Ηλιού που κατέρρευσαν και κατεδαφίστηκαν .

6) Να δοθεί επιτέλους ένα τέλος στη ανάπλαση του Πάρκου της πόλης μας . ΝΜε ευθύνη και της τωρινής δημοτικής αρχής παραμένει κλειστό στα εννιά σχεδόν χρόνια και πρόσφατα πήρε αλλους πέντε μήνες παράταση η παράδοση του .

Για όλα αυτά ζητάμε από ολους τους συμπολίτες μας να ενωθούμε . Να πολλαπλασιάσουμε τις δυνάμεις μας .

Να πάρουμε στα χέρια μας το καλύτερο μέλλον της πόλης μας .

Σας καλούμε να υπογράψετε το κείμενο αυτό με απώτερο στόχο να βρεθούμε ολοι μαζί σε μια δημόσια διαβούλευση.

Να συγκροτήσουμε ένα δυνατό ενιαίο μέτωπο ενάντια στην υποβάθμιση της ζωής και της πόλης μας

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.