28 Σεπτεμβρίου, 2022

Τι λέει ο Μ.Σαλμάς για όσους αμφισβητούν την ύπαρξη του covid-19 & την συμφωνία των Πρεσπών

«Καμπανάκι» από τον Μάριο Σαλμά για βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν την συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

Ο Μάριος Σαλμάς είναι γιατρός (ορθοπεδικός – χειρούργος) και βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας της Νέας Δημοκρατίας. Μίλησε αποκλειστικά στα Piperata.gr, για την περιπέτειά του στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής όπου κλήθηκε για «υπερτιμολογήσεις αρθροσκοπήσεων», τονίζοντας ότι στοχοποιήθηκε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που παρέσυραν τον Αλέξη Τσίπρα και κέρδισαν και αξιώματα ενώ «δεν θα τους άξιζε ούτε θέση κλητήρα».

Ως γιατρός, εξηγεί για ποιο λόγο τα μέτρα της κυβέρνησης είναι απολύτως απαραίτητα, όπως δεν το έχετε ξανακούσει ποτέ. Δεν απορρίπτει τους «αρνητές» υπερασπιζόμενος το δικαίωμά τους να έχουν ελεύθερη άποψη αλλά διατυπώνει με νόημα ένα ρητορικό ερώτημα για το αν υπάρχουν συγγενείς ανθρώπων που νόσησαν και αρνούνται ακόμη την ύπαρξη του κορονοϊού.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες, έχει χειρουργήσει δωρεάν – και χειρουργεί ακόμη – «κόσμο και κοσμάκη» αλλά αρνείται πεισματικά να το παραδεχθεί, θεωρώντας ότι ο «αλτρουϊσμός είναι προσωπική υπόθεση»…εκτοξεύοντας ταυτόχρονα και «σπόντες» προς όλες τις κατευθύνσεις…Θεωρεί πάντως πως η πανδημία είναι υπό έλεγχο στην Ελλάδα και εξηγεί ακριβώς για ποιο λόγο… Θα διαβάσετε με ενδιαφέρον πάντως τι απάντησε σχετικά με το αν το ΕΣΥ έχει βελτιωθεί…Δηλώνει ευθέως πως δεν εμπιστεύεται την Ευρώπη και την στάση που θα τηρήσει στην Ελληνοτουρκική κρίση και ταυτόχρονα παραδέχεται πως τελικά, τα
Ελληνικά Σύνορα είναι και ευρωπαϊκά μόνο για τους Έλληνες…Θα συζητηθεί πάντως η απάντησή του για τα εσωκομματικά της Νέας
Δημοκρατίας αφού φαίνεται να στέλνει ηχηρό μήνυμα στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πως τουλάχιστον ο ίδιος δεν προτίθεται να ψηφίσει τα νομοσχέδια των Πρεσπών, όπως εκείνος δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο για πρόεδρο της Δημοκρατίας…

Συνέντευξη στον Σωτήρη Γιατζόγλου

 • Ως γιατρός, τι θα λέγατε σε όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν την ύπαρξη του covid-19;

Για μία πανδημία που έχει προσβάλει 45 εκατομμύρια ανθρώπους μέχρι σήμερα και από την οποία έχουν πεθάνει 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι, είναι σφάλμα να θεωρεί κάποιος ότι πρόκειται περί συνωμοσιολογίας. Ειδικά όταν αυτό που ζούμε πρόκειται να εξελιχθεί σε μία από τις δύο μεγαλύτερες πανδημίες – ίσως η μεγαλύτερη – τα τελευταία 100 χρόνια. Συνεπώς έχει δικαίωμα κανείς να κάνει κριτική στα μέτρα που οι κυβερνήσεις λαμβάνουν για την αποφυγή και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού ή για τα μέτρα που έχουν επίπτωση στην οικονομία αλλά δεν μπορεί κανείς να υποτιμήσει την πραγματικότητα.

Εξάλλου δεν υπάρχει κριτική από συγγενείς ανθρώπων που χάθηκαν από την πανδημία. Έχετε ακούσει κάποιο συγγενικό πρόσωπο θύματος από την πανδημία να πει ότι πρόκειται περί συνωμοσιολογίας; Προφανώς έχει μεγάλη μεταδοτικότητα ο ιός και ευτυχώς έχει πολύ χαμηλό ποσοστό θνησιμότητας.

Αλλά ο συνδυασμός αυτών των δύο παραμέτρων, καθιστά τα απόλυτα νούμερα, δύσκολα. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει όποια κριτική θέλει ή να θεωρεί οτιδήποτε θέλει. Όμως οι κυβερνήσεις είναι υποχρεωμένες να προστατεύουν το αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα της ζωής, της υγείας και βεβαίως πρέπει να κάνουν τα πάντα για να διασφαλίσουν αυτό που οι ίδιοι άνθρωποι δεν μπορούν να το κάνουν.

 • Ο πραγματικός κίνδυνος είναι τελικά ο ιός αυτός – καθαυτός ή μια ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος υγείας;

Ενδιαφέρουσα ερώτηση… Υπάρχει η ατομική υποχρέωση της προστασίας της υγείας του καθενός. Ο κάθε άνθρωπος έχει την υποχρέωση να προστατεύσει την υγεία του και το κράτος έχει την υποχρέωση να συμβάλλει στο να προστατευτεί η υγεία του κάθε μέλους της κοινωνίας. Στην περίπτωση αυτή ένας πολίτης αν εφαρμόσει τα αυστηρά μέτρα όπως έχουν καθοριστεί από τους αρμόδιους δηλαδή, χρήση μάσκας, περιορισμός περιττών κοινωνικών συναρτήσεων, διατήρηση των αποστάσεων, δεν θα μολυνθεί από τον ιό και δεν θα νοσήσει.

Άρα είναι στα χέρια του η διασφάλιση της υγείας του. Με απόλυτο τρόπο το κράτος έρχεται επικουρικά να καθοδηγήσει να δώσει πληροφόρηση, ενημέρωση, να συμβάλει με τα τεστ και να ετοιμάσει το σύστημα υγείας ώστε να μπορέσει να υποδεχθεί τυχόν μαζικά κρούσματα που χρειάζονται νοσηλεία.

Εδώ έρχεται τώρα και το κράτος το οποίο αναλαμβάνει την πιο μεγάλη ευθύνη στην περίπτωση που τα μέλη της κοινωνίας δεν πάρουν ατομικά μέτρα προφύλαξης, υποτιμήσουν το γεγονός ή το θεωρήσουν συνωμοσιολογία, είτε δεν μπορούν να πάρουν μέτρα γιατί είναι άνθρωποι εργαζόμενοι σε εργοστάσια και είναι υποχρεωμένοι να μην καθορίζουν αυτοί τα μέτρα, είτε ακόμη άνθρωποι οι οποίοι το κάνουν εσφαλμένα.

Στην περίπτωση αυτή θα ξεφύγει ή πανδημία, θα ξεφύγει ο αριθμός των μολυνθέντων και κατ’ αναλογία αυτών που χρειάζονται
νοσηλεία. Και το σύστημα υγείας κάθε κράτους έχει ένα συγκεκριμένο και περιορισμένο όριο αντοχής. Το κράτος ξέρει ποιο είναι το όριο αντοχής και το υπολογίζει με αλγόριθμους ώστε να μην συμβεί ένα πράγμα.

Ποιο είναι αυτό; Να φτάσουμε στο σημείο όπως έγινε στην Ισπανία και στην Ιταλία που οι γιατροί αποφάσιζαν ποιον θα αποσωληνώσουν για να αποφασίσουν ποιος θα έχει δικαίωμα στην προσπάθεια να ζήσει ή να πεθάνει. Ή να βλέπουμε κλειστά γυμναστήρια να μετατρέπονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας… Αυτό δεν το θέλει ένα σοβαρό κράτος, ούτε μια σοβαρή κυβέρνηση. Γι’ αυτό και όταν η ατομική ευθύνη υπαναχωρεί αναλαμβάνει την ευθύνη το κράτος. Δυστυχώς πολλές φορές με οριζόντια μέτρα που έχουν μεγάλες οικονομικές επιπτώσεις.

 • Το δεύτερο κύμα της πανδημίας φαίνεται να εκδηλώνεται πολύ πιο επιθετικά και η αντιπολίτευση κατηγορεί γι’ αυτό ευθέως την κυβέρνηση ότι άργησε πολύ να πάρει μέτρα. Θεωρείτε ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει κινήσεις νωρίτερα; Μήπως οι λοιμωξιολόγοι δεν έκρουσαν εγκαίρως το καμπανάκι;

Άλλοι μας κατηγορούνε γιατί πήραμε πολύ νωρίς πολύ σκληρά μέτρα. Άλλοι γιατί πήραμε αργά, πολύ χαλαρά μέτρα. Για να καταλάβουμε, για έναν καινούργιο εχθρό και άγνωστο μέχρι και σήμερα γιατί είναι ένας ιός που μεταλλάσσεται, για να δούμε πώς τον αντιμετωπίζει κάποιος, θα πρέπει να συγκρίνουμε, με το πώς τον αντιμετωπίζουν οι άλλες χώρες.

Πλην της Σουηδίας, όλες οι υπόλοιπες αναπτυγμένες χώρες με πιο προχωρημένα συστήματα υγείας απ’ ότι η Ελλάδα. Είδαμε ότι άλλες εφήρμοσαν lockdown την Άνοιξη στην πρώτη φάση της πανδημίας κι άλλες το κάνουν στη δεύτερη φάση.

Οι δε κοινωνίες αυτές ταλαιπωρήθηκαν και ταλαιπωρούνται με μεγάλους αριθμούς μολυνθέντων, νοσηλευόμενων και θυμάτων. Φανταστείτε η Ελλάδα να ήταν αναλογικά στα νούμερα της Γαλλίας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και των ΗΠΑ, της Αγγλίας… Φανταστείτε τι θα έλεγε τότε η αντιπολίτευση…

Θεωρώ ότι δεν νομιμοποιείται η αντιπολίτευση να ασκήσει κριτική, διότι τα πράγματα είναι υπό έλεγχο. Έχεις θανάτους λιγότερους από ότι έχεις σε μία γρίπη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι έχεις αντιμετωπίσει σωστά αυτήν την πολύ μεταδοτική υπόθεση που σκοτώνει σε όλο τον κόσμο πολύ περισσότερους από τη γρίπη, ενώ στη χώρα μας σκότωσε λιγότερους από
όσους η γρίπη.

 •  Θεωρείτε πως το ΕΣΥ έχει δυναμώσει σε όλους τους τομείς ή μόνο ότι αφορά τον χειρισμό του κορονοϊού;

Έγιναν αρκετές προσλήψεις. Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι έγιναν στοχευμένα με το μάτι στη μετά covid εποχή. Σε κάθε περίπτωση όμως έχεις περισσότερο στελεχιακό δυναμικό στα νοσοκομεία και στα Κέντρα υγείας που με κάποιο διαφορετικό σχεδιασμό στην μετά covid εποχή μπορεί να είναι πολύ λειτουργικός. Και θα βοηθήσει πραγματικά να έχουμε ένα καλύτερο επίπεδο
πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας.

 • Έχει βελτιωθεί όμως η κατάσταση; Το βλέπετε στα νοσοκομεία;

Έχω την αίσθηση ότι έχει γίνει προετοιμασία για να βελτιωθεί η υπόθεση της
περίθαλψης…

 • Ως γιατρός, έχετε περιθάλψει οικονομικά αδύναμους ασθενείς; Έχετε κάνει δωρεάν επεμβάσεις;

Πρόσφατα, είχε δοθεί μια οδηγία στις κοινοβουλευτικές ομάδες να δώσουν έναν – δύο μισθούς οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι βουλευτές, για την αντιμετώπιση του covid και έβλεπα συναδέλφους που δίνανε έναν μισθό και βγάζανε δελτίο τύπου, ότι έκαναν κάτι σπουδαίο. Είχα ενοχληθεί πολύ γιατί ο αλτρουισμός, όταν θέλεις να συμβάλεις και να βοηθήσεις συνανθρώπους σου, δεν είναι κάτι το οποίο διαφημίζεις, ούτε το επικαλείσαι.

Διότι δεν το κάνεις για να πάρεις αναγνώριση ή εύσημα. Το κάνεις γιατί έτσι γεννήθηκες… Και με αυτό αισθάνεσαι καλά όταν έχεις καταλάβει την αξία της προσφοράς στον συνάνθρωπο. Όταν έχεις συναισθήματα και όταν έχεις καταλάβει ότι δεν πρέπει να υπάρχεις μόνο για το «εγώ». Επομένως, δεν θα σας απαντήσω στην ερώτηση αυτή, γιατί και να το έκανα δεν θα ήταν κάτι το οποίο θα ήθελα να του μειώσω την αξία δημοσιοποιώντας το.

 • Έχετε εμπιστοσύνη στην στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ελληνοτουρκικά έστω κι αν δεν αποφασίστηκαν κυρώσεις, έστω κι αν η πρόταση του Πρωθυπουργού για εμπάργκο όπλων, δεν βρήκε ανταπόκριση;

Δεν έχω εμπιστοσύνη. Δυστυχώς η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση δεν έγινε. Έγινε διεύρυνση αλλά ποτέ δεν έγινε εμβάθυνση. Τα κράτη, περισσότερο λειτουργούν ως κράτη, παρά ως μέλη της ευρωπαϊκής Ένωσης και επομένως το καθένα κοιτάζει το δικό του συμφέρον. Η Ισπανία, η Ιταλία και η Γερμανία κοιτάζουν τις παραγγελίες από τις τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις και προτάσσουν το όποιο οικονομικό όφελος σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία παγκοσμίως, έναντι της αλληλεγγύης…Και μιας στρατηγικής των ενιαίων συνόρων – διότι τα ενιαία σύνορα είναι μόνο στα χαρτιά.

Στην πράξη δεν προασπίζεται κανείς τα σύνορα της Ευρώπης, τα σύνορα της Ελλάδος, γιατί δεν τα θεωρούν σύνορα της Ευρώπης. Επομένως δεν έχω απόλυτη εμπιστοσύνη. Ελπίδα έχω, ότι κάτι θα αλλάξει. Κι έχω εμπιστοσύνη στους χειρισμούς της κυβέρνησης ότι θα προσπαθήσουν για πρώτη φορά να υπάρξει μία απόφαση για κυρώσεις στην Τουρκία σε μία συγκυρία που βοηθάει και η και η φιλοσοφία της Γαλλίας απέναντι στησυμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

 • Είμαστε μόνοι τελικά μπροστά στον κίνδυνο μιας σύραξης;

Μόνοι μας δεν είμαστε. Αλλά οφείλεις να συμπεριφέρεσαι στρατηγικά σαν να είσαι μόνος σου.

 • Συνάδελφοί σας του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι αν δεν είχε υπογραφεί η συμφωνία των Πρεσπών η κατάσταση στα Ελληνοτουρκικά θα ήταν πολύ χειρότερη και πιθανότατα ο Ερντογάν θα διατηρούσε ισχυρές στρατιωτικές δυνάμεις στο έδαφος των Σκοπίων. Είναι αυτό ένα θετικό στοιχείο της συμφωνίας – όσο κι αν διαφωνείτε με τις υπόλοιπες διατάξεις της;

Σε κάθε συγκυρία όλοι ψάχνουν να βρουν έναν ρόλο. Είναι ίδιον των ανθρώπων και πιο χαρακτηριστικά των πολιτικών. Τώρα μιλάμε για τα ελληνοτουρκικά και ξαφνικά η συμφωνία των Πρεσπών προσπαθεί να χρησιμοποιηθεί για να ενισχύσει την θεωρία της «καλής συμφωνίας». Όχι η συμφωνία των Πρεσπώ ήταν μία κακή συμφωνία, τελεία και παύλα. Δεν έφερε κανένα όφελος για τη χώρα μας και βεβαίως δεν είχε ενταχθεί σε μία ολοκληρωμένη ενιαία στρατηγική.

 • Αληθεύει ότι η Νέα Δημοκρατία δυσκολεύεται να βρει εισηγητή στα σχετικά με την Συμφωνία των Πρεσπών νομοσχέδια, για να τα φέρει στην Βουλή;

Δεν είμαι σε θέση να το γνωρίζω, αυτό είναι θέμα του γενικού γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας, δεν ξέρω τι συζητάει με τον κάθε βουλευτή.

 • Εσείς θα δεχόσαστε να γίνετε εισηγητής σε κάποιο νομοσχέδιο που θα κυρώνει την Συμφωνία των Πρεσπών;

Δεν είμαι στην αρμόδια επιτροπή…

 • Ο κ Μπογδάνος σε συνέντευξή του στα Piperata.gr έκανε έναν διαχωρισμό. Είπε για κάποιους βουλευτές της ΝΔ που μιλούσαν για λαθρομετανάστευση και θεωρήθηκαν ακραίοι  αλλά δικαιώθηκαν όταν ο Πρωθυπουργός απαντώντας στην Βουλή μίλησε για «μεταναστευτικό» και όχι «προσφυγικό» θέμα. Εσείς βλέπετε διαφορετικές τάσεις και απόψεις εντός της Νέας Δημοκρατίας;

Καταρχήν είμαι υπέρ του πλουραλισμού των απόψεων. Εδώ έχουμε φτάσει στο άλλο άκρο. Η συντεταγμένη παρουσία μιας κοινοβουλευτικής ομάδος που δεν επιτρέπει ουσιαστικά διαφοροποιήσεις σε ψηφοφορίες, είναι ένα χαρακτηριστικό ελάττωμα της Ελληνικής κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας. Πάρτε για παράδειγμα τις Ηνωμένες πολιτείες της Αμερικής που έχουν πιο εξελιγμένη Δημοκρατία από τη χώρα μας. Εκεί ούτε «ποινικοποιείται», ούτε αποτελεί «μεμπτόν» το να διαφοροποιηθεί κάποιος στη γερουσία. Ίσα-ίσα, είναι δικαίωμα και υποχρέωση να προβάλεις τη γνώμη σου και να τη θέτεις. Ειδικά όταν τίθενται θέματα «αρχών» πρέπει να υποστηρίζεις την γνώμη σου μέχρι τέλους.

Ακόμη κι όταν η κομματική γραμμή μπορεί να είναι ενάντια στις αρχές σου. Εσύ πρέπει να υποστηρίζεις τις αρχές σου, γι’ αυτό εκλέγεσαι. Εκλέγεσαι για να μπορείς να υποστηρίξεις τις αρχές σου. Και
αυτά που έχεις εσύ πει στον κόσμο ότι πρεσβεύεις. Αλλιώς δεν χρειαζόμαστε 300 βουλευτές στην Ελλάδα. Θα μπορούσαμε να
είμαστε 50. Ο λόγος που είμαστε 300 είναι για να υπάρχει πλουραλισμός, εκπροσώπηση… Αν λέμε όλοι το ίδιο, δεν υπάρχει πλουραλισμός απόψεων.

Διότι αλλοίμονο να είχαμε όλοι το ίδιο μυαλό και το ίδιο σκεπτικό. Δεν είναι δυνατόν. Ακόμη κι όταν το κόμμα σου δίνει μία κοινοβουλευτική μάχη ή όταν κατατίθεται ένα νομοσχέδιο, όπου εκεί πλέον είσαι σε μία συντεταγμένη ομάδα. Δεν είσαι μόνος σου αλλά ακόμη κι εκεί, όταν υπάρχει θέμα αρχών και κάποιος θεωρεί ότι παραβιάζεται, μπορεί να διαφωνεί θεωρώ, χωρίς να τίθεται ούτε θέμα κομματικής πειθαρχίας, ούτε θέματα ποινών.

Εξάλλου ο πρόεδρός μας και πρωθυπουργός πρώτος είχε
υποστηρίξει τον πλουραλισμό και το δικαίωμα του καθενός βουλευτή να διαφωνεί. Σας θυμίζω την προεδρική εκλογή που προς τιμήν του υπεράσπισε την άποψή του μέχρι τέλους. (Σ.Σ. ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ψήφισε τον Προκόπη Παυλόπουλο όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ) Και κανείς δεν θεώρησε ότι
έπρεπε να πάρει μέτρα. Αυτό είναι σημαντικό να το υιοθετήσουμε εφεξής.

 • Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι όμηρος των ακροδεξιών της Νέας Δημοκρατίας… Τι τους απαντάτε;

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη Νέα Δημοκρατία δεν ξέρω αν υπήρξαν «ακροδεξιοί» στη ζωή τους αλλά δεν ακούω κανέναν να έχει ακροδεξιές απόψεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία.

 • Εσείς πάντως κληθήκατε τα τελευταία χρόνια, να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για «υπερτιμολογημένες αρθροσκοπήσεις». Τι συνέβη τελικά; Γιατί ειπώθηκαν πολλά από κάποιους γιατρούς – βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ έστησε εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των αρθροσκοπήσεων.Προχθές την Τρίτη το δικαστήριο αθώωσε τα 25 μέλη του κεντρικού συμβουλίου υγείας και τον περιφερειάρχη και τα υπόλοιπα μέλη του ιατρικού συλλόγου, αποφαίνοντας ότι δεν υπήρξε «ουδέν μεμπτόν».

Ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να επιβιώσει πολιτικά στοχοποίησε ανθρώπους, πρόσωπα και καταστάσεις, που δεν επιδέχονται ουδεμίας αμφισβήτησης. Υπέστη τεράστια ήττα, τόσο στην υπόθεση της Novartis όσο και στην υπόθεση των αρθροσκοπήσεων όσο και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα προσπαθούσε να αναδείξει ως σκάνδαλο.

Θεωρώ ότι ο πρώην πρωθυπουργός, ο κύριος Τσίπρας, παρασύρθηκε και οι ευθύνες του είναιότι εμπιστεύτηκε και συναναστρέφεται στην προσωπική του ζωή με ανθρώπους – που τους έδωσε και κυβερνητικές θέσεις – που δεν θα τους άξιζε ούτε θέση κλητήρα… Οι πρακτικές αυτές των δήθεν σκανδάλων που επινόησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι εφεξής, ισχυρός κατασταλτικός παράγοντας για ένα κομμάτι της κοινωνίας, να ξαναεμπιστευτεί αυτό το κόμμα.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.