Προς Αξιότιμο κ. Γεώργιο Πιτσιλή
Διοικητή ΑΑΔΕ
Κύριε Διοικητά,
Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας είναι ο μεγαλύτερος σε έκταση της χώρας, με μήκος πάνω από 250 χιλιόμετρα και πληθυσμό πάνω από 210.000 κατοίκους, με το μεγαλύτερο μέρος του να είναι ορεινό και δύσβατο.
Στις ανακατατάξεις που έγιναν καταργήθηκαν οι περισσότερες Δ.Ο.Υ. στο Νομό και έμειναν μόνο δύο.
Και ενώ θα έπρεπε θεσμικά – χωροταξικά – ιστορικά και πληθυσμιακά να υπάρχει Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξεως στην πρωτεύουσα του Νομού, ανεξάρτητα εάν θα υπήρχε και άλλη σε άλλη πόλη, δυστυχώς η ιστορική Δ.Ο.Υ. της πόλης μας, υποβιβάσθηκε σε Α-Β κατηγορία.
Είναι η μόνη πρωτεύουσα και μάλιστα του μεγαλύτερου Νομού, χωρίς Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξεως, ενώ σε πολύ μικρότερους Νομούς οι Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξεως είναι στις πρωτεύουσες, παρότι είναι μικρότερες άλλων πόλεων, όπως στους Νομούς Πέλλας, Αργολίδας, Χαλκιδικής κ.λπ.
Σε μια ευνομούμενη πολιτεία πρώτιστο μέλημά της πρέπει να είναι η εξυπηρέτηση των πολιτών και μάλιστα όταν υπάρχουν πραγματικές συνθήκες που συνηγορούν σ’ αυτό, όπως στην πόλη μας, η οποία έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα:
1. Υπάρχει ιδιόκτητο κτήριο της Δ.Ο.Υ. στην προνομιούχα περιοχή του Λιμανιού με ιδανικές συνθήκες, τόσο για τους υπαλλήλους όσο και για το κοινό, οπότε η πολιτεία δεν επιβαρύνεται οικονομικά με ενοίκια, όπως συμβαίνει σε άλλες πόλεις. Περιβάλλεται δε από μεγάλους δρόμους και μεγάλες ελεύθερες εκτάσεις για στάθμευση, μεγάλους αριθμού αυτοκινήτων.
2. Στην περιοχή του Λιμανιού καταλήγουν μεγάλοι περιφερειακοί δρόμοι που διευκολύνουν τους πολλούς συναλλασσόμενους όλης της περιοχής, με κέρδος σε χρόνο και χρήμα.
3. Η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου εξυπηρετεί δύο μεγάλες πόλεις (Ι.Π. Μεσολογγίου και Ναύπακτο) και μια μεγάλη σε έκταση, δύσκολη περιοχή, με πάνω από 100.000 κατοίκους, αφού σ’ αυτήν υπάγεται και περιοχή της Φωκίδας. Δηλαδή εξυπηρετεί μια περιοχή μεγαλύτερη από πολλούς άλλους Νομούς.
Πέραν από την υπηρεσιακή υποβάθμιση, τελευταία σχεδιάζεται και κτηριακή υποβάθμιση με την συστέγαση του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου και αυτό είναι τουλάχιστον απαράδεκτο και πρέπει με την παρέμβασή Σας να αποτραπεί.
Ζητούμε και παρακαλούμε
Βάσει των πλεονεκτημάτων που υπάρχουν να αναβαθμισθεί και η Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου, αφού το μέγεθος, ο μεγάλος πληθυσμός και οι δύσκολες συνθήκες επιτρέπουν δύο Δ.Ο.Υ. Α΄ τάξεως.
Πρέπει να αποκατασταθεί μια μεγάλη αδικία που έγινε σε βάρος της ιστορικής πόλης μας. Ελπίζουμε ότι θα υπάρξει δικαίωση στους κατοίκους αυτής της μεγάλης περιοχής.
Ι.Π. Μεσολογγίου 26/06/2021
Με τιμή
Η Διοικούσα Επιτροπή
Φλώρος Λάμπρος
Κατσαβός Σταμάτης
Σιάμος Κώστας









