Στις 5 ώρα Ελλάδας ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε και ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης Άλεξους Γκρίνκιουιτς θα δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, την ώρα Γερμανία και Γαλλία έσπευσαν ήδη να ενισχύσουν την αεράμυνα της Πολωνίας στον απόηχο των ρωσικών παραβιάσεων.
Το Παρίσι επιβεβαιώνει ότι τρία μαχητικά αεροσκάφη Rafale βρίσκονται «εν δράσει», ενώ η Γερμανία επίσης δηλώνει ότι επιχειρούν αεροπορικές δυνάμεις επί του πεδίου.
Παράταση κυρώσεων από την ΕΕ για 2.500 ρώσους
Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε σήμερα την παράταση της ισχύος των ευρωπαϊκών κυρώσεων κατά εκατοντάδων προσώπων, επιχειρήσεων και άλλων οργανισμών της Ρωσίας που κατηγορούνται για συμμετοχή στο πολεμικό εγχείρημα της Μόσχας κατά της Ουκρανίας, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές.
Οι κυρώσεις αυτές, οι οποίες επιβλήθηκαν μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο 2022, αφορούν περισσότερους των 2.500 ρώσους ιδιώτες και ρωσικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, ανάμεσά τους και τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν.
Ανανεώνονται κάθε έξι μήνες με ομόφωνη απόφαση των χωρών μελών.
Μόσχα: «Εχθρική ενέργεια»
Η Ρωσία καταδίκασε την Παρασκευή σχέδια της Δανίας να ξεκινήσει στο έδαός της η παραγωγή καυσίμων για πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς, από ουκρανική αμυντική εταιρεία. Η κίνηση εντείνει τους κινδύνους κλιμάκωσης ,αναφέρει η Μόσχα.
Στο μεταξύ τα ρωσικά στρατεύματα ανακοίνωσαν ότι συνεχίζεται η προέλαση στα ανατολικά καταλαμβάνοντας και το χωριό Τέρνοβε στη νοτιοανατολική Ουκρανία. Το χωριό ήταν παλαιότερα γνωστό ως Νοβοπετρίβσκε.


![Κακοκαιρία: Η ισχυρή καταιγίδα «σφυροκοπά» την Αττική – Φούσκωσαν Κηφισός και Ιλισός – Πού εντοπίζονται προβλήματα [Βίντεο]](https://www.agriniosite.gr/wp-content/uploads/2026/01/kakokairia-athina-jpg-350x250.webp)










