Βάλτος: Η κυρά Σοφία μαγειρεύει με κλωτσοτύρι & μοσχοβολάει το χωριό (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγράφοντας την αγροτοδιατροφική μας κληρονομιά, ταξιδεύουμε στα ορεινά χωριά μας, συναντούμε νοικοκυρές που γνωρίζουν καλά την τέχνη της παραδοσιακής κουζίνας και μαζί τους ανασύρουμε μνήμες από λησμονημένα φαγητά της φτωχής μας πατρίδας. Αυγά τηγανιστά με κλωτσοτύρι και τραχανάς με κλωτσοτύρι.Το κλωτσοτύρι είναι είδος μαλακού τυριού που παράγεται από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα (παράγωγο του ξυνόγαλου) και είναι πρωτόγονη τυροκόμηση, που γίνεται μόνο σε σπίτια. Παράγεται στην´Ηπειρο, στη Θεσσαλία και στον ορεινό όγκο των Αγράφων. Η κυρά Σοφία, νοικοκυρά παλαιάς κοπής,από το ιστορικό Σακαρέτσι του Βάλτου, μας μαγειρεύει χειμωνιάτικα, νόστιμα και θρεπτικά φαγητά των Σαρακατσάνων βοσκών της Νότιας Πίνδου και όλο το σπίτι της μοσχοβολάει…χωριό!

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ρυθμίσεις απορρήτου
Όνομα Ενεργοποιημένο
Technical Cookies
In order to use this website we use the following technically required cookies: wordpress_test_cookie, wordpress_logged_in_, wordpress_sec.
Μπισκότα
Χρησιμοποιούμε τα Cookies για να σας προσφέρουμε καλύτερη εμπειρία στο δικτυακό τόπο.
x

Χρησιμοποιούμε cookies για να σας προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο. Συμφωνώντας αποδεχτείτε τη χρήση των cookies σύμφωνα με την πολιτική cookie.