Αποκλειστικό- Ήρθαν και στο Αγρίνιο οι πειρατές των μπλε κάδων!

Η παρεμπόδιση του έργου της υπηρεσίας καθαριότητας  του Δήμου Αγρινίου από  Ρομα στα Αη Βασιλιώτικα, και η  κλοπή ανακυκλώσιμου υλικού από τους μπλε κάδους είναι δύο θέματα που ώθησαν όπως  πληροφορούμαστε τη δημοτική αρχή να προσφύγει στον Εισαγγελέα..

Η στήλη δεν θέλει να το παίξει “φωτεινός παντογνώστης” αλλά το θέμα του πλιάτσικου στους μπλε κάδους απασχολεί το δήμο από την στιγμή που τοποθετήθηκαν οι κάδοι ανακύκλωσης (χρόνια τώρα) και φυσικά απασχολεί όλους τους δήμους και η προσφυγή στην δικαιοσύνη, τουλάχιστον για το θέμα αυτό, δεν θεωρούμε ότι θα αλλάξει την κατάσταση.. Εκτός κι αν το λέμε για ανακύκλωση για να δικαιολογήσουμε δεν ξέρω και εγώ τι ….Την στιγμή που σε άλλο δήμο της χώρας, για παράδειγμα, η  πειρατεία στους μπλε κάδους ξεπερνά τους  3.300 τόνους!! ανακυκλώσιμου υλικού το έτος, όμως ο δήμος αυτός και άλλοι δήμοι ανά την χώρα αντί να φαντάζονται ότι “ανακάλυψαν την Αμερική”  εργάζονται για νέα σχέδια διαχείρισης των απορριμμάτων που οδηγούνται στην ανακύκλωση. Μεταξύ αυτών είναι και η ανακύκλωση των ρούχων – παπουτσιών – υφασμάτων σε ειδικούς κάδους ανακύκλωσης καθώς και ρεύμα συλλογής και επεξεργασίας/επαναχρησιμοποίησης ογκωδών, επίπλων, αποβλήτων ξύλου ή σχεδιάζουν  συνεργασία με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις σε θέματα επαναχρησιμοποίησης-προώθησης στην αγορά δευτερογενών υλικών και αγαθών.

  • Ο ανακυκλωνω-αναλυτής!!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Εκλογές στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσαρίστης Αιτ/νιας “Αγ. Νικόλαος”

Προσόντα  υποψηφίων Αιρετών!

Ακούγεται απίθανον και απίστευτον και απραγματοποίητον (;) πλην όμως είναι αναγκαίον! Δηλαδή να δοκιμάζονται  οι υποψήφιοι αιρετοί Βουλευτές και Ευρωβουλευτές...