Καταιγιστικές εξελίξεις-Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στο στρατόπεδο της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αιχμή την ανάδειξη νέας ηγεσίας.

Την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος, ανακοίνωσε ο Διονύσης Τεμπονέρας, ο οποίος άφησε σαφείς αιχμές για τη διαδικασία εκλογής. Από την άλλη, ο Χρήστος Σπίρτζης εξαπέλυσε «πυρά» στο οικονομικό επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ –την Εφη Αχτσιόγλου, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Χαρίτση – ονόματα που θεωρούνται πιθανά να διεκδικήσουν την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, συζητήσεις ανάμεσα στην Εφη Αχτσιόγλου και τον Αλέξη Χαρίτση, δεν αποκλείεται, να έχουν κατάληξη σε μία υποψηφιότητα και όχι σε υποψηφιότητες και των δύο.

Στους πιθανούς διεκδικητές της προεδρίας περιλαμβάνονται ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο οποίος δεν έχει αποκαλύψει τις προθέσεις του και η Ρένα Δούρου, η οποία επίσης δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ενώ για τον Παύλο Πολάκη εκτιμάται ότι σκέφτεται το ενδεχόμενο της υποψηφιότητάς του, ώστε να καταγραφεί η δυναμική του σε πανελλαδικό επιπεδο.

Καθαρή πολιτική κατευθυνση ζητεί ο Γιώργος Τσίπρας, ο οποίος ερωτηθείς, δεν απέκλεισε σενάρια διάσπασης, εφ΄όσον θα συνεχίζονταν διϊστάμενες απόψεις.

Εντονη δυσαρέσκεια για όσα συμβαίνουν στο κόμμα, εκφράζει το μέλος της ΚΕ και πρώην βουλευτής Γεωργία Γεννιά, φωτογραφίζοντας ακόμα και αποχώρηση.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ θα συνεδριάσει τη Δευτέρα.

Πηγή: ΕΡΤ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Σχετικά Άρθρα

Τι αλλάζει στα προγράμματα απασχόλησης κοινωφελούς χαρακτήρα

Ανοίγουν σήμερα οι αιτήσεις για αμειβόμενη μαθητεία στις Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές της ΔΥΠΑ

Την έναρξη, από σήμερα, της ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για την εισαγωγή μαθητριών και μαθητών στις επτά Πειραματικές Επαγγελματικές Σχολές (ΠΕΠΑΣ)...