Quantcast

Περιόδευσε στην Αιτωλοακαρνανία η Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

  Η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου πραγματοποίησε χθες περιοδεία σε παραγωγικές και μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενούς τομέα στην Αιτωλοακαρνανία.

Στο Μεσολόγγι, στη συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο της «Ελληνικές Αλυκές Α.Ε.» Αντώνη Δουμάνογλου, τον αντιπρόεδρο Νίκο Κότσαλο και τον Διευθυντή Γιώργο Κωστόπουλο, ενημερώθηκε για τη δραστηριότητα της Εταιρίας και τις δυνατότητες περαιτέρω εκσυγχρονισμού και ανάπτυξης.

Ακολούθησαν επισκέψεις στην επιχείρηση εμπορίας και επεξεργασίας ψαριών του Δημήτρη Λειβαδά στο Αιτωλικό και στο Τυροκομείο του Σταύρου Κλαουδάτου στο Νεοχώρι. Πρόκειται για σύγχρονες επιχειρήσεις που δίνουν προστιθέμενη αξία στα προϊόντα, των οποίων οι εξαγωγές συνεχώς αυξάνονται.

Επισκέφθηκε, επίσης, τον ΤΟΕΒ Νεοχωρίου, έναν από τους μεγαλύτερους και πρότυπους ΤΟΕΒ της Χώρας με 6.000 μέλη και περισσότερα από 100.000 καλλιεργήσιμα στρέμματα. Από τον πρόεδρο Μάκη Μακρή και τα μέλη του ενημερώθηκε για τις προοπτικές ανάπτυξης, πέραν των 2 εγγειοβελτιωτικών έργων που ήδη χρηματοδοτεί το ΥπΑΑΤ με συνολικό προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ.

Στην Κατοχή, στα γραφεία του ΤΟΕΒ, συναντήθηκε με τον πρόεδρο Αριστοτέλη Μεταξούλη, κτηνοτρόφους και αγρότες της περιοχής, οι οποίοι ανέπτυξαν τα προβλήματά τους.

Στη Σταμνά όπου παράγεται βιολογική πιστοποιημένη επιτραπέζια ελιά που ξεπερνά τους 800 τόνους ετησίως, συνομίλησε με τον πρόεδρο Γιώργο Μιμμή και εκπροσώπους της 20μελούς Ομάδας Παραγωγών Ελιάς.

Τέλος, στο Δοκίμι επισκέφθηκε τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νεάπολης Αγρινίου «ALFA FRUITS» όπου με υπερσύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό συσκευάζονται κυρίως ακτινίδια και σπαράγγια.

«Βρισκόμαστε κοντά στους παραγωγούς και τους επιχειρηματίες του πρωτογενούς τομέα και αναζητούμε από κοινού λύσεις» δήλωσε η Γενική Γραμματέας.

 

Μπορεί να είναι εικόνα 9 άτομα, όρθια άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, όρθια άτομα και εξωτερικοί χώροι
Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το απόγευμα η κα. καλογήρου μίλησε στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο για «Τα πεπραγμένα της Ελληνικής Κυβέρνησης 2019-2023, προοπτικές και προκλήσεις του μέλλοντος».

Μίλησαν, επίσης, ο  Γενικός Γραμματέας Κώστας Μπαγινέτας και ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της ΝΔ Ανδρέας Καρασαρίνης. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο πολιτευτής Θανάσης Παπαθανάσης και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Τσιχριτζής.
 Η κ.Καλογήρου αναφέρθηκε αναλυτικά στις πολιτικές που υλοποιούμε στο ΥπΑΑΤ για τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα, την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πολυεπίπεδης παγκόσμιας κρίσης, την ενίσχυση του αγροτικού εισοδήματος και τις προοπτικές ανάπτυξης.Παρουσίασα, επίσης, τα στοιχεία των έκτακτων οικονομικών ενισχύσεων, συνολικού ποσού 42,6 εκατ. ευρώ, που δόθηκαν στην Αιτωλοακαρνανία από το 2020 έως σήμερα.Με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας εργαζόμαστε συστηματικά για το καλύτερο δυνατό του πρωτογενούς τομέα της Αιτωλοακαρνανίας και των ανθρώπων του.
Μπορεί να είναι εικόνα 7 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, όρθια άτομα και εσωτερικός χώρος
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και εσωτερικός χώρος

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.