Πώς θα λειτουργήσουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Αύριο, Κυριακή, 22 Μαρτίου 2020 τα καταστήματα πώλησης τροφίμων θα λειτουργούν από τις 09:00 έως τις 17:00. Τη Δευτέρα 23 Μαρτίου και την Τρίτη 24 Μαρτίου θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 22:00.
Επίσης σημειώνει: «Υπενθυμίζουμε σε όλους, ότι ενεργοποιήθηκαν οι διατάξεις για την αισχροκέρδεια».
Στο μεταξύ δημοσιεύτηκε σήμερα, Σάββατο, στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Αρ. Φύλλου 945) η απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνι Γεωργιάδη για την «τροποποίηση του εθνικού πλαισίου ωραρίου λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων λιανικής πώλησης τροφίμων, λειτουργία τους κατά τις Κυριακές καθώς και καθιέρωση υποχρέωσης αυτών προς πώληση εφημερίδων».
Επιπλέον ορίζεται ότι τα εμπορικά καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, υποχρεούνται να πωλούν εφημερίδες.
Η μη συμμόρφωση επισύρει την επιβολή ποινικών κυρώσεων και την επιβολή προστίμου.
Υπενθυμίζεται, όπως δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός ότι τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη, θα αξιολογηθεί η κατάσταση της αγοράς και αναλόγως το διευρυμένο ωράριο μπορεί να διατηρηθεί.