Η Νεκταρία Κοκκινάκη είναι μετρ στις εύκολες συνταγές… Σήμερα, μπαίνει στην κουζίμα και προτείνει 3 πανεύκολες συνταγές για γλυκά!
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
Υλικά
Για το μείγμα
200 γρ. μπισκότα γεμιστά βανίλια
180 γρ. τυρί κρέμα
20 ml κονιάκ
80 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα
Για την επικάλυψη
400 γρ. κουβερτούρα
100 γρ. φουντούκια θρυμματισμένα
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
150 γρ. λευκή σοκολάτα προαιρετικά
Διαδικασία
Σε ένα multi ρίχνουμε τα μπισκότα και θρυμματίζουμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα και το κονιάκ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί και να γίνει μία πάστα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα χοντροκομμένα φουντούκια και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια και μεταφέρουμε σε ένα δίσκο με αντικολλητικό χαρτί. Αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα.
Εντωμεταξύ ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και μεταφέρουμε σε ένα μεταλλικό μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω σε κατσαρόλα με νερό που βράζει και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Όταν είναι έτοιμη, αποσύρουμε το μπολ από την κατσαρόλα και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα θρυμματισμένα φουντούκια. Βουτάμε μέσα στη λιωμένη σοκολάτα τα σοκολατάκια να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.
Τοποθετούμε ξανά στον δίσκο με το αντικολλητικό χαρτί και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα να παγώσουν εντελώς.
Εάν θέλουμε να δημιουργήσουμε λευκά σχέδια πάνω από τα σοκολατάκια λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί και με ένα κουτάλι ραντίζουμε πάνω τα σοκολατάκια πριν βάλουμε στο ψυγείο. Έτοιμη μία από τις ωραιότερες συνταγές…
ΜΩΣΑΙΚΟ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ
Υλικά
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
100 γρ. βούτυρο
350 γρ. λευκή κουβερτούρα
¼ κουταλάκι μαστίχα
80 γρ. κεράσια γλυκό κομμένα στην μέση
100 γρ. φιστίκια Αιγίνης
30 γρ. ινδοκάρυδο
400 γρ. μπισκότα τύπου πτι-μπερ
Διαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα, το βούτυρο, την μαστίχα θρυμματισμένη με μισό κουταλάκι ζάχαρη και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσει το βούτυρο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα ψιλοκομμένη, ανακατεύουμε με μία μαρίζ μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε τα κεράσια, τα φιστίκια Αιγίνης, το ινδοκάρυδο, σπάμε τα μπισκότα με τα χέρια και τα ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια λαδόκολλα και τυλίγουμε σε ρολό, γυρνάμε τις άκρες σαν καραμέλα. Τυλίγουμε με μεμβράνη και ρολάρουμε στον πάγκο για να πάρει κυκλικό σχήμα. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να παγώσει, όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε την μεμβράνη και τη λαδόκολλα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ ΜΕ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – Πανεύκολες συνταγές
Υλικά
200ml ελαιόλαδο
400 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
2 βανίλιες
3 κουταλιές κονιάκ
100γρ. κακάο
200 ml νερό
250 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.
20 γρ. μπεικιν παουντερ
Για το σιρόπι
500 ml νερό
250 γρ. ζάχαρη
80 γρ. κακάο
Για το γλάσο
250 γρ. κρέμα γάλακτος
250 γρ. κουβερτούραΔιαδικασία
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε πολύ καλά και βράζουμε για πέντε λεπτά, αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Σε μίξερ χτυπάμε το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά. Προσθέτουμε τις βανίλιες και το κονιάκ. Κοσκινίζουμε το κακάο και προσθέτουμε στο μείγμα, χτυπάμε να ενσωματωθεί.Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και κοσκινίζουμε. Ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα το αλεύρι και το νερό μέχρι να τελειώσουν και χτυπάμε στο μίξερ. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.Όταν είναι έτοιμο, βγάζουμε από το φούρνο και δημιουργούμε στην επιφάνεια τρύπες με μια οδοντογλυφίδα ή με ένα μαχαίρι. Περιχύνουμε ενώ είναι ζεστή η σοκολατόπιτα με το κρύο σιρόπι. Ψιλοκόβουμε τη κουβερτούρα, σε μια κατσαρόλα βράζουμε τη κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κομμάτια τη κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει. Περιχύνουμε τη σοκολατόπιτα με το γλάσο. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε μία από τις πιο εύκολες συνταγές.