Quantcast

Αυξήθηκε η πληρότητα των γηπέδων – Τα νέα όρια θεατών σε κλειστά και ανοικτά

Με απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας, αυξάνεται η χωρητικότητα των ανοικτών και κλειστών γηπέδων, πάντα όμως μόνο για εμβολιασμένους θεατές.
Αυξάνεται η πληρότητα σε ανοικτά και κλειστά γήπεδα, μετά από απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.
Πλέον η χωρητικότητα των γηπέδων με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων, αυξάνεται στο 90%, χωρίς όμως να υπερβαίνουν τους 40.000 (σε ανοικτά) και 12.000 θεατές (σε κλειστά).
Η απόφαση αφορά αποκλειστικά εμβολιασμένους θεατές, ενώ το «πράσινο φως» άναψε από την Επιτροπή μετά από αίτημα του υφυπουργείου Αθλητισμού.
Μέχρι σήμερα, το όριο πληρότητας ήταν στο 80%, δηλαδή μέχρι 25.000 θεατές στα ανοικτά με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων και μέχρι 8.000 στα κλειστά.
Πιο συγκεκριμένα, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας αποδέχθηκε:

Να επιτραπεί η παρουσία θεατών στις εξέδρες (μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους έως 12 ετών), σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων, σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις, με τις εξής προϋποθέσεις: να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, να φορούν υποχρεωτικά μάσκα, να μην υπερβαίνει η πληρότητα των εξεδρών το 50%.

Να επιτραπεί η χρήση των αποδυτηρίων με 1 άτομο ανά 2 τ.μ. και ταυτόχρονα απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους.

Να αυξηθεί το όριο χωρητικότητας θεατών στα γήπεδα, ως χώροι αμιγώς εμβολιασμένων, με πληρότητα:

1.

Στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 40.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

2.

Στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 15.000 θεατές, για ανοικτές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

3.

Στο 90% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 12.000 θεατές για κλειστές εγκαταστάσεις με ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

4.

Στο 70% της χωρητικότητας και όχι πάνω από 4.000 θεατές, για κλειστές εγκαταστάσεις χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα εισιτηρίων.

Τα μέτρα θα εφαρμοστούν από τις 25 Οκτωβρίου ενώ θα υπάρξει περαιτέρω εξειδίκευση σε διευκρινιστικές οδηγίες της ΓΓΑ που θα ακολουθήσουν.

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.