«Σε μεγάλα ποσοστά στη χώρα έχουμε το υποστέλεχος της Όμικρον, που είναι η Όμικρον 2 η οποία είναι μεταδοτική και γι’ αυτό παρουσιάζεται έξαρση των κρουσμάτων», υποστηρίζει ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.
Ο ίδιος υποστηρίζει ότι δεν θα υπάρξει 5ο κύμα πανδημίας στο βαθμό που εκδηλώθηκαν τα προηγούμενα και αυτό το αποδίδει σε πολλούς λόγους. Αρχικά λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας, και ταυτόχρονα στη χώρα αποκτούμε ανοσία πληθυσμιακή. «Όχι όμως με τον ιδανικό τρόπο. Δεν πείθουμε τους ανθρώπους να πάμε να εμβολιαστούν», ανέφερε ο ίδιος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι «τον τελευταίο καιρό ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε ήταν ότι εξαιτίας του πολέμου, υπήρξε η ακρίβεια, και σε συνδυασμό με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δόθηκε το λάθος σήμα στους συμπολίτες μας ότι η πανδημία τελείωσε.









